Complex rezidențial

Jurnal de șantier – iulie 2021

By august 12, 2021 No Comments

Prezentăm un prim jurnal de șantier pentru cel de-al doilea bloc de locuințe din ansamblul rezidențial Parc Babeș Baia Mare, dar probabil că de acum încolo vom avea mai multe astfel de comunicări, pentru că lucrările sunt pe ultima sută de metri și deja avem informații și imagini concrete, mai puțin tehnice, pentru publicul larg.

 

Zidăria – pereți exteriori, pereți dintre apartamente și pereți despărțitori

calitatea construcției - zidaria exterioaraClădirea a fost ridicată pe structură de beton armat, cu stâlpi, grinzi, centuri și diafragme. Materialele folosite au fost achiziționate de la furnizori cu agremente tehnice în vigoare (Mairon Galați pentru oțel beton, Record Bistrița pentru betoane preparate).

Pereții exteriori sunt zidiți folosind cărămidă Evoceramic 29 produsă de Cemacon, pereții dintre apartamente sunt din cărămidă Evoceramic 25, iar cei despățitori sunt din cărămidă Evoceramic 12.

La exterior este prevăzut termosistem din polistiren de fațadă Austrotherm ignifugat de 10 cm, EPS 80 și vată bazaltică de 10 cm la zona de intersecție cu planșeele de beton armat.

jurnal de santier iulie 2021 fatadaSuplimentar, pentru confortul termic, la parter s-a montat un strat de polistiren extrudat.

Șpaleții tâmplăriei au de asemenea un termosistem aplicat, cu închidere pe tâmplărie pentru obținerea unui certificat energetic cu corespondență în normele de igienă a locuințelor.

În acest moment am montat termosistemul și am aplicat adezivul la exterior.

Pereții exteriori urmează să fie tencuiți cu tencuială decorativă silicatică de 2mm – rezistentă la condițiile meteorologice, inclusiv raze ultraviolete și permeabilă la vaporii de apă.

 

Jurnal de șantier: tâmplăria

Ferestrele superbe (datorită proiectării și materialelor folosite) au fost produse și montate deja de către partenerii de la X-Tru – pe tâmplărie PVC în 5 camere Arkitek 70 de clasa A, înfoliat gri antracit la exterior și alb la interior, cu pachet de sticlă triplă și feronerie Roto din Germania. După finalizarea finisajelor vom pune și mânerele aferente – dacă veniți între timp la o vizionare, să nu vă speriați când vedeți ușile balcoanelor sau ferestrele fără mânere.

Zgomotul nu va fi o problemă pentru locuitorii cartierului privat Parc Babeș (în zonă oricum nu sunt surse de zgomot, complexul fiind la 100 m de drumul principal), iar capriciile vremii vor fi cu succes ținute la distanță, fie vară, fie iarnă.

Îi invidiez deja pe cei care vor locui în apartamentele 39 – 46, apartamente moderne pe 2 nivele, care sunt prevăzute cu ferestre cu deschideri arhitecturale foarte generoase. Se vor bucura de lumină naturală din belșug și de o panoramă fabuloasă.

 

Jurnal de șantier: pardoseli

jurnal de santier - sapa elicopterizata in apartamenteNotăm în acest jurnal de șantier aferent lunii iulie că am turnat șapele elicopterizate în apartamente, pe balcoane și pe holuri și deja montăm greso-granitul pe balcoane. Șapa elicopterizată vă oferă mai multe beneficii:

 • suportă ușor încărcături mari.
 • nu este afectată de căderea sau frecarea corpurilor grele.
 • are o durată lungă de viață fără a suferi deteriorări.

 

Jurnal de șantier: terasă

Am turnat șapa de pantă, am montat termosistemul și am tras cele două straturi de hidroizolație – pentru ca cei care locuiesc la ultimul etaj să nu aibă grija infiltrațiilor de apă pluvială.

 

Mai avem încă multe de făcut, lucrări ce se vor reflecta în următorul jurnal de șantier:

 • glet, tencuială și vopsea lavabilă în apartamente;
 • glet, tencuială și vopsea lavabilă în spațiile comune;
 • balustrade la balcoane;
 • montat greso-granit pe scările comune;
 • montat balustrada cu mâna curentă de lemn;
 • uși de intrare în apartament;
 • glafuri și mânere la ferestre și ușile de balcon;
 • ușile spațiilor de depozitare de la parter.

… dar vă așteptăm la o vizionare a celui de-al doilea bloc de locuințe din, probabil, cel mai mare ansamblu rezidențial din Baia Mare.

Eventual, puteți să vă faceți temele înainte și să verificați lista apartamentelor disponibile, cu toate informațiile legate de suprafețe construite, prețuri (sunt în euro și nu conțin tva 5%) la stadiul de semifinisat și planuri.

Leave a Reply

apartamente de vanzare Rezervă apartament