Ești în punctul în care ai decis, din diverse motive, că trebuie să te muți. Oferta imobiliară este bogată și diversă, fiecare tip de locuință având avantaje și dezavantaje. Îți prezentăm mai jos argumente pro și contra unui apartament într-un bloc nou, la modul general, dar și concret, referitor la ansamblul rezidențial Parc Babeș din Baia Mare.

Motive pentru care e de preferat un apartament nou:

 1. constructie bloc nouStandardele construcțiilor au evoluat mult în ultimii 40 de ani, în parte datorită dezastrelor naturale (în special cutremure), dar și datorită creșterii standardelor de confort și a cercetărilor întreprinse în domeniu. Au evoluat mult cerințele impuse – răspunderi, proceduri și mijloace aferente tuturor etapelor, de la concepere, proiectare, la realizare, exploatare și postutilizare a construcțiilor.
 2. Legat de punctul anterior, dar un aspect destul de important ca să fie menționat separat – în ultimii ani, instalația de prevenire și stingere a incendiilor a devenit un standard în construcții. Astfel, și al doilea bloc din cartierul privat Parc Babeș va fi dotat cu instalații speciale de detecție a incendiilor și butoane de avertizare acționând mijloacele de stingere sau de limitare a propagării unui incendiu.
 3. zugrav apartament nouCeea ce mie personal îmi place grozav la un apartament nou – nu este nevoie sa renovezi! Dacă apartamentul se vinde la stadiul de finisat, alegi finisajele din gama oferită de dezvoltator. Dacă îl vei cumpăra semifinisat, poți discuta cu dezvoltatorul să se ocupe de finisaje sau contractezi o echipă externă în acest sens. Dar în ambele situații, te muți direct într-un apartament nou și curat.
 4. Vorbind concret despre apartamentele din al doilea bloc din cartierul nostru privat, dispunerea est-vest înseamnă apartamente luminoase, cu o atmosferă plăcută. Iar dacă te pasionează grădinăritul, prietenelor tale – plantele – le va merge de minune în noua voastră locuință.
 5. Studenții, dar și familiile cu copii sau cei care vor să se odihnească la finalul unei zile lungi, vor aprecia liniștea cartierului nostru privat, situat la peste 100 m de o arteră de circulație cu trafic redus, într-o zonă de case.
 6.  Spre deosebire de apartamentele din blocuri vechi, în cele noi nu îți mai pui problema izolării fonice, termice sau hidrofuge, fiind vorba de un bloc nou construit după standarde actualizate. Astfel, eviți costurile mari la întreținere (încălzire pe timp de iarnă și răcire pe timp de vară) sau problemele cu infiltrațiile și mucegaiul. Mai mult, blocul nu necesită investiții suplimentare sau munca, deloc ușoară, de convingere a tuturor locatarilor de necesitatea unei astfel de intervenții.
 7. Într-un complex imobiliar nou locul de parcare nu este o problemă – acestea fiind dimensionate în funcție de numărul de unități locative construite. Cu totul altfel stă problema în cartierele vechi, unde fiecare își parchează mașina unde și cum poate.
 8. Un aspect de luat în calcul la achiziție – pentru apartamentele noi nu ai de plătit comision la agenția imobiliară. Cu alte cuvinte, prețul afișat este prețul final, fără alte comisioane.
 9. În apartamentele noi nu există risc de probleme juridice – știi exact cine e proprietarul locuinței, iar acesta nu are sarcini juridice.
 10. inundatie apartament vechiInstalațiile electrice și țevile de apă sunt noi și nu se pune problema unor intervenții pentru o perioadă de timp îndelungată. Dacă vrei să scapi de surprize neplăcute și șantier în casă, un apartament nou este soluția.
 11. Nefiind constrânși de spațiu, arhitecții blocurilor din cartierul privat Parc Babeș au prevăzut un spațiu generos pentru logie sau balcon. Ca tu să te bucuri din plin de cafeaua de dimineață sau cocktailul de seară, savurate în aer liber, cu o panoramă superbă.
 12. Un aspect deloc de neglijat, gândacii reprezintă o problemă constantă în blocurile vechi. Acest lucru nu este însă o problemă în blocurile noi.

Ce probleme pot să apară la achiziția unui apartament dintr-un bloc nou

 1. Construcția este de slabă calitate, datorită materialelor folosite sau a execuției proaste. Vicii ascunse pot să apară în timp. Din acest motiv, te sfătuim să faci vizionări împreună cu o cunoștință cu competențe în domeniul construcțiilor.
 2. Amplasarea complexului imobiliar departe de puncte de interes, mijloace de transport în comun sau artere ușor circulabile. Din fericire, nu este cazul cartierului privat Parc Babeș din Baia Mare.
 3. Autorizația de construcție este nelegală sau nu a fost respectată.
 4. Locuința nu are branșamente la rețeaua publică de apă, gaz sau energie electrică, fiind notorii situațiile în care, după achiziție, proprietarii au descoperit că apartamentul era alimentat cu apă dintr-un puț.

Te-am convins să faci o vizită în cartierul nostru privat?

Dacă prezentarea cartierului privat îți face cu ochiul, vezi lista apartamentelor disponibile, inclusiv cu suprafețe construite, prețuri și planuri. Îți oferim:

 • studiouri duble situate la parter (apartamentele 1-7) sau pe parter înalt (apartamentele 8-15) – la un preț imbatabil
 • apartamente mai mici (apartamentele nr 23, 24 sau 49, de exemplu)
 • apartamente moderne pe 2 nivele (apartamentele nr 39-46)
 • apartamente cu suprafață mare (apartamentele nr 11, 28 sau 51, de exemplu)

Leave a Reply

apartamente de vanzare Rezervă apartament