Ai strâns banii de avans, ai contractat împrumutul, ai găsit apartamentul ideal, dar parcă baia e cam mică.

Ce fel de mobilier alegi, ca să îmbini utilul cu plăcutul?

cum amenajezi o baie mica

Cum organizezi fiecare zonă? 

Cum amenajezi o baie mică?

Îți propunem 6 idei, care te pot ajuta să obții spații de depozitare eficiente și un aspect de revistă.

  1. Optează pentru mobilier la comandă, construit în funcție de planul concret al băii tale.

Chiar dacă reprezintă o investiție inițială mai consistentă, apelează la un producător de mobilier personalizat. Vei observa beneficiile acestei alegeri când vei aranja lucrurile la locul lor și vei vedea cât de bine este folosit tot spațiul disponibil.

Fii deschis(ă) la propunerile producătorului – experiența lui este un real ajutor, un beneficiu suplimentar deloc de neglijat. 

2. Alege culori deschise pentru pereți și o oglindă de dimensiuni generoase, de ce nu – chiar pe tot peretele. Ambele specificații măresc vizual spațiul.

Și dacă tot vorbim de oglindă, discută cu producătorul de mobilier să îți facă un dulăpior exact de dimensiunea și forma oglinzii, nu mai adânc de 10-15 cm – perfect pentru obiecte mici sau prosoape rulate. 

3. În ceea ce privește gresia și faianța, optează pentru modele cu plăci de mici dimensiuni, pătrate sau – de ce nu? – hexagonale. Iar dacă dispui plăcile pătrate pe diagonală pe pardoseală, oferi încăperii un aer high-class.

Și dacă tot vorbim de personalizarea pereților, în această perioadă sunt la modă combinațiile de culori naturale, alb-lemn-gri antracit. Chiar dacă nu pare o paletă promițătoare, poți face combinații neașteptate de nuanțe, ținând cont de tot ce e culoare în baie – podea, pereți, mobilier, obiecte ceramice, obiecte sanitare, perdea de duș sau accesorii.

Nu neglija o sursă de inspirație foarte la îndemână – pinterest a devenit ceea ce colecțiile de reviste străine erau pentru mamele noastre.

4. Găsește un loc specific pentru fiecare obiect din baie, preferabil într-un sertar sau în spatele unei uși, în dulap, ascunse. Dezordinea dă senzație de aglomerare, micșorând și mai mult spațiul existent.

5. Folosește la maximum spațiul de depozitare

  • cumpără rafturi suplimentare pentru dulăpiorul de sub chiuvetă, ca sa poți folosi tot spațiul pe verticală pentru detergenți și soluții de curățare.
  • grupează produsele pe care le folosești la o activitate specifică; de ex. – pune intr-o găletușă spray-ul pentru geamuri și oglinzi, soluția de curățare pentru chiuvetă și baie, laveta și buretele abraziv; într-o altă găletușă sau cutie de plastic mai mare detergentul de rufe, înălbitorul și balsamul; într-un alt recipient spuma de păr, fixativul, serul termoprotector și placa de păr. 
  • prinde ”mărunțișurile” metalice (agrafe, forfecuța de unghii, penseta etc.) de o bară magnetică lipită pe interiorul ușii unui dulap. Tot acolo poți depozita, folosind cuiere autoadezive sau cutiuțe plate prinse cu bandă dublu-adezivă pila de unghii, colecția de lacuri de unghii, aparatele de ras de unică întrebuințare sau lufa. Bonus – le vezi pe toate dintr-o singură privire și nu mai trebuie să scotocești prin cutii după ele.
  • folosește fiecare centimetru pătrat – aici vine în ajutor mobilierul făcut la comandă; de exemplu, dulapul de sub chiuveta poate avea un sertar cu fundul decupat în formă de U, în jurul sifonului. Astfel poți folosi spațiul respectiv pentru depozitarea hârtiei igienice sau a prosoapelor, de exemplu.

6. Ce zici de o plantă vie? Atrage instant atenția și dă un aer proaspăt oricărei camere de baie.

Dacă te îngrijorezi că nu ar avea destulă lumină, optează pentru anumite soiuri cu cerințe reduse de iluminat (de ex. aloe vera, bambus, iedera, begonii sau ferigi) și montează un tub fluorescent. Plantele menționate mai sus sunt și mari iubitoare de umiditate – deci nu doar că vor supraviețui în baia ta, ci se vor simți extraordinar!

 

Dacă ți-am dat destule idei pentru cum amenajezi o baie mică și te apreciezi avantajele unor spații bine gândite, uită-te peste lista apartamentelor disponibile în cea de-a doua clădire din cartierul rezidențial Parc Babeș. Poate îți găsești viitoarea locuință 🙂

Pentru orice întrebări îți stăm la dispoziție prin formularul de contact, telefonic la 0752268878 sau pe paginile de social media: facebook | instagram.

 

Sursa foto: Better Homes&Gardens, Good Homes Magazine

Leave a Reply

apartamente de vanzare Rezervă apartament