Calitatea construcției clădirilor din Ansamblul Parc Babeș

Construim acest bloc cu garsoniere și apartamente de vanzare Baia Mare cu gândul la dvs., viitorul locatar din cartierul privat Parc Babeș și astfel garantăm pentru calitatea construcției.

Structura clădirilor va fi constituită din cadre de beton armat, stâlpi, grinzi și centuri, diafragme, iar proiectarea de specialitate respectă toate normele de proiectare în vigoare (seism, zăpadă, vânt).

Calitatea construcției este dată atât de proiectare, cât și de materialele folosite. Astfel, am achiziționat materiale de cea mai bună calitate de la furnizori cu agremente tehnice în vigoare (Mairon Galați – oțel beton, Record Bistrița – furnizorul de betoane preparate). Totodată, avem încheiat un contract cu un laborator de încercări pentru materialele de construcții, la care periodic se trimit eprubete prelevate pentru încercări.

Structural, pereții de exterior se vor construi din cărămidă Cemacon de 29 cm, confiată între elementele din beton armat. Pereții interiori, care despart apartamentele, se vor construi din caramidă Cemacon de 25 cm, iar pereții interiori din apartamente – din caramidă Cemacon de 12 cm.

Zidăria

calitatea construcției - zidaria exterioaraLa construcțiile din Ansamblul Parc Babeș zidăria exterioară și interioară se realizează din cărămidă marca Cemacon, lider național în producția de cărămizi de calitate superioară.

La exterior se folosește Cemacon – Evoceramic 29, (grosimea zidăriei 29 cm), finisată la interior de 2 cm tencuială, cu termosistem exterior de 10 cm.

Compartimentarea dintre apartamente este de 25 cm, cu tencuială de 2 cm pe ambele fețe, finisaje glet (grosime de cca 30 cm).

În interiorul apartamentelor compartimentările de încăperi sunt din cărămidă de 12 cm, tencuială și finisaj pe ambele fețe (grosime de cca 15 cm).

Se asigurșă cu acest tip de zidărie, prin agrementele de producător, un coeficient de transfer termic (pierderi de căldură, transfer interior-exterior și interior-interior) foarte redus (0,54W/mpK), oferind atât protecție termică, cât și izolare fonică ridicată, și intimitate față de locuințele de pe același nivel.

Fațade și termosistem pentru al doilea bloc din cartierul privat Parc Babeș

calitatea construcției - fațade și termosistemAl doilea bloc din ansamblul Rezidențial Parc Babeș are fațadele termoizolate cu polistiren de fațadă Austrotherm (zonele dintre planșee, 10 cm, EPS 80, ignifugat) și vată bazaltică (zonele de intersecție cu planșeele de beton armat, 10 cm).

Termosistemului de fațadă i se aplică tencuială decorativă silicatică de 2 mm.

Șpaleții tâmplăriei au de asemenea un termosistem aplicat, cu închidere pe tâmplărie pentru obținerea unui certificat energetic cu corespondența în normele de igienă a locuințelor.

Calitatea construcției – Finisaje interioare 

Pereții interiori sunt acoperiți cu tencuială ecologică pe bază de var (fără ciment în compoziție). Se folosește glet pe bază de var și vopsea lavabilă de interior, culoare albă.

Finisajul pardoselilor are la bază șapa. Iar pe balcon se montează gresie. Suplimentar pentru confortul termic, la parter se va așeza un strat de polistiren extrudat.

Spațiile comune sunt finisate în totalitate, iar la scări se montează balustrade metalice cu mâna curentă din lemn.

Tâmplăria exterioară

Calitatea constrcuției este dată și de tâmplăria folosită – aceasta putând să scadă mult confortul termic și fonic din locuință.

Tâmplăria exterioară folosită pentru spațiile vitrate la Ansamblul Parc Babeș (ferestre și uși de balcon) este din profile PVC Arkitek cu 5 camere (clasa A), iar pachetul de sticlă al geamurilor are trei foi de sticlă. Producător pentru tâmplărie este compania X-Tru Windows și se folosește feronerie Roto Germania. Pe exterior sunt prevăzute glafuri din aluminiu vopsite în câmp electrostatic în culoarea tâmplăriei.

Ușile de intrare în apartamente sunt din MDF masiv cu feronerie anti-efracție.

Accesul

Drumul de acces auto către Ansamblul Parc Babeș este în totalitate asfaltat, crescând astfel calitatea construcției. Intrarea se face foarte facil din strada Victor Babeș, iar accesul în interiorul ansamblului imobiliar va fi restricționat cu bariere și control acces.

Între imobile se construiesc alei pavate cu dale moderne, înlesnind circulația pietonală și auto. Se vor amenaja spații verzi, locuri de joacă pentru copii, un teren de sport, spații de parcare pentru mașini și parcare acoperită pentru biciclete.

Siguranță și confort – instalații interioare și exterioare

Utilități 

Imobilele au branșament la apă și canal prin utilizarea rețelelor orașului. Contorizarea apei pentru fiecare apartament în parte se face la parterul imobilului.

Branșamentul imobilelor la energie electrică se face din postul trafo ce aparține de ansamblul imobiliar aflat în incintă. Instalațiile interioare asigură o putere de 10 KW pe monofazic, iar tablourile electrice au aparataj Eaton.

Se creează infrastructura necesară pentru intrarea în fiecare apartament cu cablul TV racordat la rețeaua locală a distribuitorului specializat, fibră optică pentru internet de mare viteză și telefonie fixă.

La nivel de apartament și imobil se creează infrastructura necesară și se instalează dispozitivele locale pentu control acces – sistemul de interfon.

Instalații

Pentru confortul persoanelor s-au prevăzut instalații sanitare (apa rece și caldă, canalizare interioară) și instalații termice (sunt montate centrale pe gaz și calorifere de oțel, iar pentru un plus de aspect țevile sunt îngropate în pardoseală).

Siguranța anti-incendiu

Nu ține chiar de calitatea construcției, dar pentru siguranța locuitorilor am prevăzut instalații speciale de detecție a incendiilor, butoanele de avertizare acționând mijloacele de stingere sau de limitare a propagării unui incendiu.

Spații comune

 

Imobilul beneficiază pe exterior de iluminat pe perioada nocturnă, iar în scară există sistem de iluminat inteligent pe bază de senzori (eficient și cu costuri reduse de utilizare).

Fiecare imobil are sistem propriu de împământare și un paratrăsnet cu raza mare de acoperire.

Parcări

Toate apartamentele din ansamblul Parc Babeș pot beneficia de loc de parcare în imediata vecinătate a imobilului de apartenență.

Opțional

Fie că este vorba de o garsonieră sau un apartament cu 2 sau 3 camere, specialiștii noștri te ajută să-l transformi în căminul mult visat. Suntem la dispoziția ta, oferindu-ți:

Calitatea construcției clădirilor din cartierul privat Parc Babeș ți-a stârnit curiozitatea? Contactează-ne acum pentru a stabili o vizionare pentru viitoarea ta garsonieră sau apartament 2 camere în ansamblul rezidențial Parc Babeș din Baia Mare.