Oferta imobiliară este atât de diversă! Chirie sau achiziție, apartament în bloc construit înainte de revoluție sau într-un bloc nou, cartier privat sau orice bloc la stradă?

Plan cartier privat complex rezidential Parc BabesCitește mai departe care sunt cele 10 motive, din punctul meu de vedere, să alegi un apartament într-un complex imobiliar. Rămâne să vezi dacă rezonezi cu cele scrise mai jos.

1. Apartamente fără surprize neplăcute

De multe ori este de preferat un apartament într-un bloc nou – nu stai cu teama de a descoperi diverse ”bucurii” la scurt timp după ce te-ai mutat. La ce ”bucurii” mă refer? Instalație electrică veche, țevi de apă ruginite, infiltrații în tavan sau pereți, mucegai ascuns după piese de mobilier. Să nu mai spun de aspectul scărilor de bloc sau al exteriorului clădirilor vechi.

Este adevărat că sunt și construcții noi care îți pot aduce surprize neplăcute, datorită rabatului făcut la calitatea materialelor folosite sau a proiectării greșite. Dar aceste situații le poți elimina făcând vizite pe șantier însoțit(ă) de o cunoștință cu expertiză în domeniu (dacă imobilul este încă în construcție) sau discutând cu persoanele care deja s-au mutat în bloc (dacă acesta a fost dat deja în folosință).

2. Cartier privat = servicii extra comune

Locuind într-un cartier privat, nu riști să rămâi cu străzile troienite pe timp de iarnă, cu gazonul netuns vara sau cu gunoiul neridicat de pe stradă.

Necesită, într-adevăr, un efort din partea locatarilor (efort financiar sau de timp), dar știi că nu rămâi la latitudinea autorităților locale. De multe ori, cartierele private se construiesc la periferia orașelor, astfel că serviciile publice de ambient urban se prestează mai dificil sau mai rar.

 

3. Siguranța familiei tale

Cartierul privat Parc Babeș este împrejmuit de gard de beton, cu acces controlat de barieră. Astfel că siguranța familiei tale este o realitate, nu doar un slogan de marketing.

Mai mult, te poți înțelege cu vecinii să contractați o firmă de pază și protecție, care să ofere monitorizare video 24h/24h – lucru aproape imposibil în cazul blocurilor vechi de locuințe.

 

copii la joaca in cartier privat4. Comunitate

De cele mai multe ori, vecinii formează în scurt timp o comunitate bine închegată, cu care organizează diverse evenimente în spațiile comune – vizionări de filme în aer liber, picnicuri, sărbătoarea familiei, întreceri sportive, antrenamente comune – limita e doar imaginația celui mai creativ dintre locatari.

Iar social media facilitează grozav comunicarea – cu doar câteva clickuri se creează un grup pe facebook sau whatsapp, foarte util pentru discutarea diverselor probleme sau organizarea de evenimente.

 

5. Liniște

Vorbim acum în particular de cartierul nostru privat, Parc Babeș – fiind amplasat într-o zonă de case, la 100m de drumul principal, zgomotul traficului este doar o tristă amintire.

Dacă iei în considerare un apartament în acest complex rezidențial, pregătește-te să fii trezit(ă) dimineața de cântecul mierlelor și în serile de vară să asculți cucul din pădurile de pe dealurile din apropiere.

Astfel, cartierul privat Parc Babeș este un loc ideal pentru studenți sau pentru familii cu copii.

 

amplasare complex rezidential Parc Babes6. Acces facil în oraș

Din nou, vorbesc concret despre ansamblul imobiliar Parc Babeș. O particularitate a porțiunii din oraș în care este amplasat este faptul că, circulând pe Str. Dr. Victor Babeș poți ajunge foarte repede în multe puncte de interes din oraș, prin conexiunea cu diversele străzi care fac legătura cu Bd. Independenței – Str. Narciselor, Str. Alexandru Odobescu, Str. Ion Luca Caragiale, Str. Gheorghe Marinescu sau Str. Iuliu Maniu.

Astfel, conform google maps (verificabil de oricine), faci:

  • 2 minute cu mașina până la Școala Victor Babeș
  • 3 minute cu mașina până la Kauflandul de pe Str. George Coșbuc, la Spitalul Județean, la Școala Nichita Stănescu sau la restaurantul Budapesta
  • 6 minute cu mașina până la Liceul de Arte, Școala George Coșbuc sau la restaurantul Casa Crișan

 

7. Standarde de calitate

Ca în orice domeniu, standardele de calitate impuse evoluează.

Și în domeniul construcțiilor se întâmplă la fel, devenind obligatorii unele norme care până acum câțiva ani erau facultative. Mă refer în special la răspunderi, proceduri și mijloace aferente tuturor etapelor, de la concepere, proiectare, la realizare, exploatare și postutilizare a construcțiilor.

Astfel, încă din faza de proiectare se respectă standarde privind temperaturile ideale, calitatea aerului interior, nivelul de zgomot și iluminatul, pentru a asigura un climat interior sănătos și confortabil.

 

8. Locul de parcare nu mai este o problemă

Dacă ai locuit vreodată într-un bloc construit înainte de revoluție, știi că locul de parcare este o veșnică problemă. În perioada în care au fost ridicate acele clădiri, proprietarii de mașini erau foarte puțini. Astfel că locurile de parcare sunt mult sub-dimensionate față de cererea din zilele noastre.

Acest lucru, însă, nu este o problemă pentru cartierele private nou construite.

 

9. Loc de joacă și teren de sport

Fiind chiar noi, cei din echipa dezvoltatorului, tineri cu un mod de viață activ (și cu copii mici), în complexul rezidențial Parc Babeș am prevăzut un loc de joacă pentru copii și un teren de sport. Știm ce neplăcut este să trebuiască să mergi cu mașina 10-15 minute ca să ajungi într-un loc în care să faci mișcare sau să-i duci pe cei mici la joacă.

 

apartament investitie cartier privat10. Investiție excelentă

Apartamentele din al nostru cartier privat sunt o investiție excelentă – nu doar că sunt foarte aproape de Universitate (deci cererea de închiriere este mare), dar fiind o construcție nouă, nu vei pierde bani cu diverse reparații neprevăzute.

 

Deci, ce părere ai despre motivele expuse mai sus? Dacă și pentru tine acestea sunt criterii importante în alegerea unui apartament, te invităm să vezi lista apartamentelor disponibile și ulterior iei legătura cu noi pentru a stabili o vizionare.

 

Sursa foto: Pxfuel, Pixabay

Leave a Reply

apartamente de vanzare Rezervă apartament